Angelo

Nieuwsvertaald.nl redactie

Metro rijdt eindelijk naar Hoek van Holland Strand

Het moment is aangebroken: vrijdagochtend zijn de eerste metroreizigers aangekomen op het gloednieuwe station Hoek van Holland Strand. Om 09.17 uur kwam er een luid toeterende metro aan met gasten voor de officiële opening. De eerste reguliere metro volgens het nieuwe schema komt om 10.03 uur aan.

De metro met uitgenodigde gasten vertrok vrijdag om 08.30 uur vanaf station Rotterdam Blaak. Bij station Vlaardingen Centrum werd de voorbijrijdende metro toegejuicht door iemand die met fel rode brandende fakkels zwaaide. Bij aankomst op het strand vond onder meer de officiële opening plaats door algemeen directeur Maurice Unck van RET en wethouder Vincent Karremans van de gemeente Rotterdam. Ze kwamen met een surfplank onder hun arm uit de metro.

Vroeg in de ochtend opende het nieuwe metrostation Hoek van Holland Haven al, zonder feestelijkheden. Reizigers moesten een jaar lang gebruikmaken van een tijdelijk perron dicht bij de Stena Line boten. Deze tijdelijke halte lag verder van het dorp dan het nieuwe station.

Ruim tien jaar geleden werd besloten om de oude Hoekse Lijn, een treinverbinding van NS, om te bouwen tot een metrolijn. Met de opening van station Strand is dit project nu helemaal voltooid.

Hoek van Holland strand
Hoek van Holland strand

Hoek van holland strand

Hoek van Holland Strand is de perfecte plek om te ontspannen, te genieten van de zon en de zee, en even aan de dagelijkse drukte te ontsnappen. Gelegen aan de monding van de Nieuwe Waterweg, biedt dit populaire strand veel activiteiten en bezienswaardigheden voor zowel toeristen als locals.

Strand en activiteiten

Het zachte zand en het verfrissende zeewater maken van Hoek van Holland Strand een geweldige locatie om te zwemmen, zonnebaden, wandelen en zelfs surfen. Er zijn ook volop strandpaviljoens waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd of een verfrissend drankje terwijl je naar het geluid van de golven luistert.

Bereikbaarheid

Dankzij de gloednieuwe metrolijn B, die reist van Nesselande naar Hoek van Holland Strand, is het strand nu gemakkelijker bereikbaar dan ooit. Met een reistijd van ongeveer 65 minuten vanuit Rotterdam, kun je de drukte van de stad achter je laten en genieten van een ontspannen dagje aan de kust.

Evenementen en faciliteiten

Gedurende het zomerseizoen zijn er veel evenementen en activiteiten op Hoek van Holland Strand. Van strandvolleybaltoernooien tot muziekfestivals, er is voor ieder wat wils. Het strand biedt ook tal van faciliteiten, zoals toiletten, douches en EHBO-posten, waardoor je zorgeloos van je dag kunt genieten.

Parkeren en toekomstige ontwikkelingen

Momenteel is parkeren bij Hoek van Holland Strand nog gratis. Echter, nu de metroverbinding gereed is, overweegt de gemeente Rotterdam betaald parkeren in te voeren. Voorlopig blijft parkeren gratis, maar dit kan in de toekomst veranderen.

Waar stappen reizigers in?

Metrolijn B neemt je vanaf Nesselande in 65 minuten mee naar Hoek van Holland Strand. De route gaat via Rotterdam-Alexander, Capelle aan den IJssel, Rotterdam centrum, Schiedam, Vlaardingen en Maassluis richting de kust.

Hoe vaak gaat de metro naar het strand?

Op weekdagen en zaterdagmiddag rijdt metrolijn B elke 20 minuten naar Hoek van Holland Strand en terug. In de avond en op zondag is dit elke 30 minuten. Vanaf Hemelvaartsdag (18 mei) en tijdens de zomervakantie dienst gaat de metro elk kwartier richting zee.

Wat als het druk en warm is?

Bij drukke (strand)dagen of evenementen kan RET extra metro's inzetten, zogenaamde strandritten. Er kan tot maximaal acht keer per uur gereden worden. Extra ritten zijn er tussen Blaak en Hoek van Holland Strand.

Wat kost een rit naar het strand?

Check vooraf via de RET Reisplanner wat het voordeligste tarief is. Een enkele reis zonder kortingsabonnement van station Blaak naar Hoek van Holland Strand kost bijvoorbeeld €6,29; een retourtje dus €12,58. Je kunt beter twee RET 2-uur tickets kopen voor €9 in totaal.

Is het goedkoper voor senioren en kinderen?

Ja, sommige gemeenten bieden gratis openbaar vervoer aan voor AOW'ers en minima. Kinderen van 4 tot en met 11 jaar uit Rotterdam kunnen ook gratis naar station Strand. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar die niet in Rotterdam wonen, kunnen het beste een Kinderdagkaart van €5 kopen.

Hoek van Holland Strand biedt een prachtige en ontspannende ervaring aan de kust. Of je nu een dagje uit plant met vrienden, familie of alleen, er is altijd iets te doen en te zien. Dankzij de nieuwe metroverbinding is het strand nu gemakkelijker dan ooit te bereiken, waardoor het de perfecte bestemming is voor een zonnig dagje uit.